dissabte, 18 d’octubre del 2014

ESCALADA AL ROCÒDROM DE MOIÀ

L'objectiu d'aquesta setmana era que els alumnes aprenguessin a escalar i assegurar-se mitjançant material específic d'escalada. La setmana passada vam estar al rocòdrom de Can Romu a Manresa i aquesta hem buscat una mica més d'alçada i dificultat a Moià. Cal destacar el bon nivell d'escalada i de tècnica a l'hora d'assegurar als companys que han assolit aquests dies, cosa que seguiran posant en pràctica els propers dies a Montserrat i Berga.

ORIENTACIÓ I ESCALADA A FALGARS

Agafar mapa i brúixola, seguir el camí adequat buscant uns punts de referència, escalar, buscar balises, trobar un Geocatxing, buscar el camí de tornada, arribar a meta i comprovar que tot ha estat fet en el menor temps possible i de manera adequada. Tot això és el que han fet els nostres alumnes per les muntanyes entre La Pobla de l'Illet i Falgars, en un matí que es llevava fred i humit però que amb el pas de les hores ens ha deixar gaudir de la muntanya i les seves vistes fantàstiques al Pedraforca. Primera escalada en roca i orientació de llarga durada. Anem assolint objectius.

PENYES ALTES DEL MOIXERÓ

Només és el segon any que fem la sortida però tot fa pensar que es convertirà en un clàssic de les excursions de tardor de CAFEM. Gairebé 15km de recorregut, 1450 metres de desnivell positiu i assolint un cim de 2279m són les dades tècniques de la sortida. Els alumnes aprenen a guiar un grup per la muntanya, recomanant el material, informant dels punts de pas, fent uns primers contactes amb arbres i plantes alhora que posen a prova la seva condició física.
La sortida va anar perfecte, avançant-nos fins i tot a l'horari previst i assolint l'objectiu del cim, llàstima de la boira que no ens va deixar gaudir de les vistes.